Våre utdanninger

Det finnes et nesten uendelig utvalg å velge mellom når det gjelder Yogautdanning. Jeg har selv vært der hvor jeg skulle velge meg en 200-timers training for å komme i gang som Yogalærer. Mange timer ble brukt på å lete, undersøke og forsøke å velge den rette utdanningen for meg. Turen til India ble fin den, men innholdet i utdanningen føltes tom og lite ekte. Etter å ha vært med på mange ulike utdanninger, og etter selv å ha undervist noen 1000-talls timer med Yoga, har jeg nå lyst til å dele det beste jeg har tatt med meg av all denne erfaringen med deg som ønsker å ta steget ut i det skulle undervise Yoga for andre. 

 

Jorunn Maria

Eier av Ateliér Yoga

Våre utdanninger er som et byggesett. Du kan fritt sette sammen din egen utdanning alt etter hva som interesserer deg. Du kan delta på de ulike delene i den rekkefølgen som passer deg, selv om vi synes det er viktig med Del 1 som gir deg grunnlaget for å forstå yoga mer i dybden.

Vi tilbyr Dynamisk Yoga, Rolig terapeutisk Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga og Dragon Dance Yoga.

Vi vektlegger både det mentale og det fysiske. Du lærer ikke håndstående og andre fysisk avanserte stillinger hos hos. I stedet må du være forberedt på å jobbe mer terapeutisk med yogaen, både i forhold til deg selv og som yogalærer. I utdanningen bruke vi mye tid på å snakke om livet.

Les om de ulike utdanningene :

Utdanning: Yogisk Liv

Her lærer du Yogafilosofi, Pranayama, Meditasjon, Chakra, ulike Yogiske teknikker og får en introduksjon til Ayurveda.

Du kan også bygge på med grundig anatomi med Leslie Kaminoff og Amy Matthews gjennom deres online 20 timers YA godkjente program for yogalærere, på engelsk.

 

Gjennom daglig morgenpraksis introduseres du for ulike former for Yoga- dynamisk Yoga, rolig terapeutisk Yoga, Yin Yoga og Restorative Yoga, samt pranayama og meditasjon.

Utdanningen går over tre helger / 50 timer

Hovedlærer: Jorunn Maria

Rolig Terapeutisk Yoga

Ønsker du å kunne undervise rolig, myk Yoga med en terapeutisk tilnærming. Selv om vi jobber rolig, har vi med solhilsenen og andre stående stillinger for å styrke kroppen, men jobber mer sakte og øver blikket for å kunne tilby mer individuelle tilpasninger også i gruppetimer. 

Vi jobber mye med asana og tilrettelegging av disse til ulike behov. Dette er terapeutisk Yoga for folk flest, ikke rettet mot spesifikke plager eller diagnoser. Vi ser hvordan ulike måter å jobbe med Yogiske teknikker kan tilpasses ulike behov enten i gruppetimer eller i en-til-en undervisning. Vi jobber med øvelser for å myke opp i leddene i kroppen, noe som er nyttig for de fleste av oss. Selv om vi gjerne liker å jobbe "stort" med krevende stillinger og fart, har de fleste godt av å ta tempoet ned og jobbe mindre, med mer subtilt og forsiktig arbeide. Både for fysisk vedlikehold av kroppen, og for å forebygge eller motarbeide stress. Dette er altså rolig, nærende Yoga som passer for ALLE, også for personer med ulike utfordringer.

Utdanningen går over tre helger / 50 timer

Hovedlærer: Jorunn Maria

Dynamisk Yoga

Her får du lære å undervise Dynamisk Yoga. Som i mere styrkende Yoga og Myk/Slow Yoga Flyt. Du får lære ulike sekvenser som du selv kan bygge videre på. Som alltid i våre utdanninger ser vi på hva som er din naturlige vei, din tilnærming til det å skulle undervise Yoga. Hvem er din målgruppe og hvordan legge opp timer som passer denne eller disse.

Morgenene starter med praksis. Vi underviser Asana, Pranayama og Meditasjon.

Etter en frokostpause er det klart for teori. Her inngår mye arbeid med asana, sekvensering, du øver på å undervise både asana, pranyama og meditasjon. Du får lære om The Business of Yoga, grunnleggende førstehjelp, rollen til en Yogalærer og alt annet som skal til for at du skal kunne undervise Yoga på en trygg måte, tro mot tradisjonen.

 

Utdanningen går over tre helger / 50 timer

Hovedlærer: Kjersti Næss

Restorative Yoga

Yin Yoga

Frittstående utdanning som kan tas med eller uten Grunnutdanningen i bunn.

For deg som ønsker å fordype deg i denne populære Yogaformen. Hva er Yin Yoga og hvorfor bør denne få være et supplement til Yang/aktiv Yoga. Du lærer alle stillingene du trenger for å kunne undervise denne stille, meditative typen Yoga. Anatomiske hensyn. Chi/Prana, Meridianer, Bindevev. Du lærer kroppen å kjenne fra innsiden. 

Hvordan tilpasse til hver enkelt kropp. Observasjon. Pust. Tilstedeværelse som lærer. Sekvensering. Guidet avspenning. Du lærer alt du trenger for å kunne undervise trygg Yin Yoga, med tilrettelegging av props/utstyr der det er nødvendig. 

Utdanningen går over to helger / 35 timer

Kan utvides til 50 timer med hjemmearbeid for deg som ønsker det.

 

Hovedlærer: Jorunn Maria 

Frittstående utdanning som kan tas med eller uten Grunnutdanningen i bunn.

Denne enkle, forsiktige formen for Yoga som har blitt viktig for så mange. Restorative Yoga er å få lov til å lande i seg selv. Et pusterom. Stillinger som roer ned og får kropp og sinn til å gli inn dyp hvile. Et sterkt bidrag til det å kunne opprettholde god helse. Kroppen trenger kvalitetshvile for å kunne hente seg inn mellom "slagene", spesielt i den travle hverdagen mange av oss har.

 

De viktigste temaene i utdanningen:

Hva er Restorative Yoga, hva gjør den med oss og hvorfor er denne yogaformen så viktig i dagens samfunn.

Ca.10 stillinger som vi går nøye gjennom. Det er svært viktig vite hvordan man inntar stillingene, ørsmå justeringer kan ha alt å si for om opplevelsen og avspenningen blir god eller ikke. Med ni stillinger kan du undervise mange ulike klasser. I en vanlig restorativ yogatime benytter man stort sett bare 2-4 stillinger. 

Ulike typer props/utstyr, hvordan velge riktig?

Hvordan påvirker dette stillingene? Nervesystemet og pusten. Hvordan sette sammen en klasse? Hva behøves av utstyr? Ivareta deg selv som Yogalærer. Hvordan påvirker din energi når du underviser? Du øver på å undervise de andre i gruppen.

Utdanningen går over to helger / 35 timer

Kan utvides til 50 timer med hjemmearbeid for deg som ønsker det.

Lærer: Jorunn Maria 

Dragon Dance Yoga

En tilleggsutdanning for deg som allerede er Yogalærer. Dragedansen er laget av Paul og Suzee Grilley og ble undervist som deres svar på Yang Yoga. En fysisk og varm sekvens som tar for seg hele kroppen. Her styrkes og strekkes hele kroppen ved hjelp av sakte og myke bevegelser som kan ses som en dans, eller bare som en svært rolig Yoga Flyt. 

Du får lære to ulike sekvenser, og hvordan du kan variere disse i lengde og intensitet, samt inkorporere dem i ordinære Yogatimer som trenger litt ekstra krydder. 

Vi øver både på å gjøre sekvensene slik at de skal få sette seg i kroppen, og du øver på å undervise disse.

En morsom og krevende form for Yoga som passer godt som kurs og workshop-materiale når du som Yogalærer har lyst til å gjøre noe litt annerledes enn bare ordinære Yogatimer.

Undervisningen går over tre dager / 15 timer

Lærer: Jorunn Maria

 
 
 
 
 

 

Ta gjerne kontakt, men se først om infoen du trenger står her på siden eller inne i arrangementet laget til utdanningen du er interessert i. All e-post besvares, men jo flere mailer jeg mottar, dess lenger er ventetiden.

Takk for at du venter.

Hilsen fra Jorunn Maria.

Ta kontakt

 

© 2019 by One Slow Yogi

Proudly created with Wix.com

Øvregaten 25

3. Etasje

5003 Bergen

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle