Faglig innhold Grunnutdanning

Klassiske Asanas/Yogastillinger og Solhilsener

Vi går i dybden på et utvalg stillinger som gjør at du etter endt utdanning kan undervise varierte Yogatimer. Vi snakker også mye om hvordan vi er og puster i stillingene, når man får en god forståelse av hvordan vi må kjenne inn i og være i Asanas blir det enkelt å selv legge til nye stillinger som ikke inngår i akkurat denne utdanningen. Når du lærer deg Yoga from a felt sense blir det enkelt å skjønne kroppen både i ulike asanas og i livet ellers.

Avspenning

Evnen til å roe helt ned, la muskulaturen slippe taket. Som Yogi må man kunne gå fra aktivitet til hvile. Du får lære å guide avspenning.

Pusten og Pranayama

Uten pusten intet liv, uten pusten ingen Yoga. Vi må inn i denne livsviktige mekanismen og se på hvordan det fungerer. Hvordan benytter vi pusten i Yoga. Og hvordan jobber vi med pusten gjennom ulike Pranayamas/pusteøvelser. 

Meditasjon

Stillesitting -en moderne luksusvare. Det å sitte og bare være, hva gjør dette med oss. Hvorfor kan det endre helsen og livet om vi tar oss tid til å meditere? Og hvordan kan vi meditere? 

Yogiske konsepter

Yoga omfatter mye. Hele livet om man virkelig ønsker å fordype seg. Vi ser på ulike konsepter fra klassisk Yoga som er både viktige og nyttige å ha kjennskap til.

Anatomi

Når vi jobber med kropp må vi vite noe om hvordan denne ser ut og henger sammen på innsiden. Anatomiundervisningen foregår i stor del på internettet, vi benytter oss av Leslie Kaminoff og Amy Matthews online læringssystem for Yogalærere under utdanning. Leslie er en fantastisk lærer, med ham blir anatomi spennende og aldri vanskelig eller kjedelig. (Godkjent av Yoga Alliance)

YogaFilosofi

De gamle skriftene, de kloke tankene til Yogiene som har levd og nedtegnet denne gamle læren. Vi må vite noe om dette, vi må ha kjennskap til tradisjonen. Og vi må se på hvordan vi kan benytte denne slik vi lever livene våre i dag.

Finn din stemme som Yogalærer

Det finnes ikke én riktig måte å undervise Yoga på. Du skal gjennom utdanningen finne din stemme, din målgruppe, finne ut hva det er du brenner for å få formidle. Hvordan bruker du stemmen din, ordene dine, setningene dine, blikket ditt. Som lærer må man være en god observatør. Kunne se andre og ha forståelse for at vi alle er ulike og kommer med ulik bagasje. Det er ikke nok å kunne forklare hvordan Yogastillinger utføres, derfor må du bruke denne tiden til å lære å se et større bilde. Hva og hvordan er det du skal tilby noe med denne Yogautdanningen?

Yoga av matten

Hvordan lever vi, hvordan er vi i livet; mot oss selv, mot andre, mot naturen. Hvordan tenker du, spiser du, snakker du. Hvordan kan vi være Yoga, på matten og av matten.

Yin & Yang

Kommer fra Kinesisk filosofi, et konsept som enkelt kan hjelpe oss til en mer balansert måte å leve på.

The Business of Yoga

Hvordan kan du livnære deg som Yogalærer? 

 

Ta gjerne kontakt, men se først om infoen du trenger står her på siden eller inne i arrangementet laget til utdanningen du er interessert i. All e-post besvares, men jo flere mailer jeg mottar, dess lenger er ventetiden.

Takk for at du venter.

Hilsen fra Jorunn Maria.

Ta kontakt

 

© 2019 by One Slow Yogi

Proudly created with Wix.com

Øvregaten 25

3. Etasje

5003 Bergen

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle