Heart of Yoga

Modulen Heart of Yoga er for alle og spesielt for deg som kjenner et ønske om å komme til noe grunnleggende i livet. Denne modulen har fokus på YOGA som oversatt fra sanskrit betyr union/relasjon. Vi er alle en del av helheten, hvor relasjon til seg selv, andre og alt er sentralt. Eller som T.K.V. Desikachar sier det "The success of Yoga does not lie in the ability to perform postures but in how it positively changes the way we live our life and our relationships."

 

I modulen så lærer du yogahistorie og hvordan yoga har utviklet seg gjennom mange tusen år. Denne modulen har en link til "The Great Tradition" som er gjort kjent av Sri T. Krishnamacharya, også kjent som den moderne yogaens far. Gjennom denne perioden er det utviklet mye filosofi og teknikker, noe av det mest sentrale er kanskje "The Eight Limbs of Yoga" fra Patanjali's bok Yoga Sutras som gir råd for et meningsfylt og målrettet liv.

 

Modulen vil også ta for seg Ayurveda som er opptatt av hele menneskets tilværelse, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig. Ayurveda er primært orientert mot forebygging og fremme helse og et langt liv. Her inngår det også å komme nærmere naturen med mulighet for å gjøre yoga i naturen/skogen.

 

Det er også lagt fokus på å gjøre deg i stand til å kunne undervise yoga klasser med et helhetlig perspektiv. I dette inngår det å lære stillinger (asana), sette sammen sekvenser og gjøre tilpasninger. Et sentralt prinsipp er at det er en riktig yoga for hver person, uansett hvem den personen er, tilpasset til alder, helse, kroppstype, kultur, religion og livsfase.

 

​Lærere: Arne Brekke og Kjersti Næss